Faragtak egyéni csúcsaikból

Majoros Krisztán legjobbja két huszonhetedik hely a vidékbajnokságon

Majoros Krisztán legjobbja két huszonhetedik hely a vidékbajnokságon

Három év végi versennyel készültek a salgótarjáni GDSE úszói a legfontosabb szezonzáró viadalra, az országos rövidpályás vidékbajnokságra. Közülük a salgótarjáni Kiss Géza-emlékversenyről már beszámoltunk, a további kettőről és a vidékbajnokságról az alábbiakban értesülhetnek olvasóink.

Úszás Rövidpályás vidékbajnokság, Kecskemét. Mindössze három úszónk szerepelt a salgótarjáni emlékversenyen kívül a fent említett felkészülési viadalokon, és a vidék ob-ra megfelelő erősségű és színvonalas küzdelmeket választott számukra Kovács Dénes edző. Debrecenben a nevesebb hazai klubok mellett erdélyi egyesületek is indultak a Hajós Alfréd Kupán, így 25 szakosztályból háromszázan álltak rajtkőre.

Balázs Boglárka minden számában javított eddigi legjobbján, 100 m háton és 100 mellen ezért kétszer is dobogóra szólították a 2003-2004-ben születettek korosztályában, előbbiben annak harmadik, utóbbiban második fokára. Boglárka e mellett még két pontszerző helyet (200 vegyesen 5., 100 pillén 7.) is szerzett. Ikertestvére, István ugyancsak felülmúlta eddigi eredményeit és ez a középmezőny elejére volt elég.

Egy korcsoporttal feljebb Majoros Krisztián ugyancsak egyéni csúcsokat állított fel, 100 háton és mellen volt a legeredményesebb, 15. és 13. idejével. A tarjáni versenyzők felállása a hagyományos miskolci Bitskey Zoltán-emlékversenyen sem változott, ahol ugyancsak közelített a résztvevők száma a debrecenihez. Boglárka itt is tovább faragott néhány idejéből, és legújabb kedvencében háton már ugyancsak aranyjelvényes szintet ért el, és ezzel a győzelmi emelvény harmadik fokára szólították.

400 vegyesen hajszál hiányzott a pódiumhoz, 100 gyorson nyolcadikként, ugyanennyi pillén tizenkettedikként csapot célba. Helyezésben a debreceninél jóval előkelőbbet hozott a fent említett két fiatalember, és időeredményük újabb egyéni csúcsukat jelentett. István 100 gyorson (29. hely) kívüli mindhárom (400 vegyes, 200 mell, 1500 gyors) helyezése az álomszámmal (1) kezdődött, de megkettőzve, mert mindegyikben 11. lett, ami viszont már nem a középmezőny elejét vagy közepét, hanem az élmezőny derekát jelenti.

Krisztián a saját korcsoportjában szinte lekopírozta csapattársát, 100 gyorson még fényévnyire van ő is az „igazitól”, ám egyebekben sokat javult – de mint mondja még közel sem eleget! A kemény felkészülés alatt sokat faragtak, farigcsáltak hát le a időeredményeikből, de a puding próbája még csak ezután következett, mert ugyanez a trió elmúlt hétvégén már csúcsversenyen, rövidpályás vidék ob-n mutathatta meg, mennyit is nyom ott latba a folyamatos, szép ívű fejlődésük.

A három nap alatt Boglárkát 14 számban indította el edzője, a fiúk 4 illetve 6 számmal kevesebbet teljesítettek. Az 50 m mell kivételével látható volt, hogy a Jövő Bajnokai programban résztvevő Boglárka főleg középtávon eredményes. 50 m gyorson, háton és pillén, 100 gyorson és háton a középmezőny jutott neki, viszont 50 mellen a 11. tudott lenni. Jól ment még a 100 mell (13.), a 200 gyors (17.), valamint a 100 (16.) és 200 vegyes (15.) Kiválónak mondható ebben a mezőnyben a 200 mellen és 400 vegyesen elért két hetedik, azaz pontszerző helyezése. Balázs István és Majoros Krisztián 50 mellben, 200 és 400 vegyesen valamint 200 háton tudott a legjobb harmincba kerülni, a többi számban ennél hátrább végeztek.