Döntőben a salgótarjániak

Kun Csenge

Kun Csenge

Közel kétszáz gyermek (30 fiú-, és 19 lánycsapat) fogadta az adogatásokat nemrég a fővárosi Nemzeti Edzés Központban, a Magyar Tenisz Szövetség országos „play and stay” csapatbajnokságán. A Tarjáni Tenisz Egyesület három csapatot állított ki, a legjobb eredmény egy ötödik hely lett.

TENISZ Országos utánpótlás csapatbajnokság. Az országos versenyen a 12 év alatti korosztályba tartozó gyermekek mérték össze tudásukat, elsőként a selejtezőkben, majd a döntőben. Salgótarjánt a Tarjáni Tenisz Egyesület három csapata (1 fiú-, és 2 lánycsapat) képviselte a rendkívül erős mezőnyökben, ezzel az egyesület ismét megmutatta, hogy helye van a legjobb vidéki utánpótlás-nevelő bázisok között.

A selejtezők során a Tarjáni TE fiúcsapata (Kun Bendegúz, Fekete Bálint és Somoskői Csaba) csoportjában a harmadik helyen zárt, így nem jutottak a legjobb 8 csapatból álló döntőbe. A Fülöp Mónika, Kiss Dalma, Mikáva Fanni és Fülöp Noémi alkotta lánycsapatnak csupán egyetlen apró győzelem kellett volna a továbbjutáshoz, így hajszállal lemaradtak a döntőről. A klub másik lánycsapata (Tarjáni Párducok: Kun Csenge, Nagy Veronika és Berei-Nagy Bianka) viszont kiváló, magabiztos játékkal kivívta a bravúrnak számító döntőbe jutást. A fináléban az ország legjobb lánycsapatai között versenyezve, végül ötödik helyezést szereztek.

Nagy Veronika

Nagy Veronika

Az egyesület edzője, Kun Gábor örömmel konstatálta, hogy valamennyi tanítványa nagyszerű hozzáállással küzdött a mérkőzéseken, és sikeresen vették fel a harcot a lényegesen jobb körülmények között készülő riválisaikkal szemben. A salgótarjáni Kodály Zoltán Tagiskolában második éve sikeresen működő iskolatenisz program eredményességét jelzi, hogy a csapatbajnokságon résztvevő tíz versenyző közül nyolcan is kodályos tanulók, akik az iskolai testnevelés keretében oktatott programban szerették meg a sportágat.

Berei-Nagy Bianka

Berei-Nagy Bianka