Út a munkaerőpiacra – HR Inga Modul.

reSTART IV: HR Inga Modul (Az akarat és a megfelelés)

Munkavállalóként hosszú ideje dolgozol ugyan azon a munkahelyen, ugyan abban a pozícióban? Úgy érzed, ennél többre vagy képes, de még Te Magad sem tudod, hogyan lennél jobb, és melyik kulcs nyitja azt az ajtót, melyre Neked szükséged van?
Munkáltatóként szeretnéd csökkenteni költségeidet a felesleges fluktuáció megelőzésével és elkerülésével?


Legújabb reSTART programunk HR Inga moduljának segítségével elkészítjük a cég hajlandóság alapú kompetencia térképét, ami alapján megvalósítható egy céges igényekre szabott kompetenciaképzés, melynek kimenetében a résztvevők alkalmassá válnak sikeresen munkát vállalni az érdeklődő cég betöltésre váró pozícióiban.

A versenyjog nemcsak a jól felfogott gazdasági érdekek tisztességes, fair érvényesítésén, hanem az általánosan elfogadott etikai normák követésén alapul. Ezért amikor versenyjogi megfelelésről beszélünk, ez alatt a jogi, valamint az ezekhez szorosan illeszkedő erkölcsi normák követését, az ezeknek való megfelelést értjük.

A versenyjogi megfelelés ilyen formán egy szemlélet: a gazdasági versenyt szabályozó törvények és normák vállalati gyakorlatba ültetését és követését jelenti. Mindez pedig nem eseti, kampányszerű akciót feltételez, hanem rendszerszintű, stratégiai megfontolást követel: úgy működtetni egy céget, hogy az megfeleljen a verseny írott jogi és íratlan etikai szabályainak.

A verseny gazdaságilag és társadalmilag egyaránt hasznos, a piaci szereplők és az ország polgárai egyaránt nyernek általa. A verseny korlátozása, esetleg kizárása pedig ezt a nyereséget csökkenti. Egy vagy több vállalat rövid távon nyerhet ugyan a többi versenytárs kárára – mindez azonban kimutatható és számszerűsíthető kárt okoz a gazdaságnak, az országnak, s annak polgárainak. Ha csökken a verseny, csökken az összességében elérhető nyereség: csökken a gazdasági jólét. Az átlátható, tiszta, törvényes keretek között zajló szabad verseny tehát az egész társadalom hasznára válik. Nyerni tehát csak versennyel lehet. Ha tehát a vállalkozások nagyobb része versenyez fair, tisztességes és átlátható módon, az etikátlan, tisztességtelen cégek egyre kisebb kárt okozhatnak nekik és a gazdaságnak.

A készség alapú tervezésben mind a munkavállaló, és a munkáltató is egyaránt érdekelt, mivel tervezés nélkül nem lehet hosszútávon sikert realizálni.

Válaszd a reSTART programunk HR Inga Modulját, hogy az akarat és a megfelelés teljesüljön. Mi lecsökkentjük a költségeid, ha a szakmaspecifikus tanfolyamainkat választod.

A reSTART Programról bővebb információ 

reSTART Program – Út a munkaerőpiacra – Szakmaspecifikus képzés sorozat tanfolyamai országosan kerül meghirdetésre. A jelentkezési feltételek és határideje hamarosan elérhető lesz. Igy bárhol tartódsz tudsz jelentkezni. IOSZIA Egy iskola – egy életre szóló tudás!   By Fülöp Henrik  Felnőttképzés  – Oktatási és képzési hírek – hirek.all –   IOSZIA  – Facebook

A Út a munkaerőpiacra – HR Inga Modul. bejegyzés először a IOSZIA – OKJ Képzések – OKJ Tanfolyamok jelent meg.