„Planking” az autótetőn

rendorseg

Szendehely. Közúti veszélyeztetés és ittas járművezetés miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség az ellen a 31 éves váci nő ellen, aki gépkocsija tetején szállította alkalmi ismerősét.

A kettes számú főút Szendehelyen átvezető szakaszán szolgálatot teljesítő rendőrök lettek figyelmesek a közelmúltban arra, hogy egy Vác felől érkező Ford Focus tetején hason fekve utazik egy férfi. Az egyenruhások megállították az autót, s igazoltatták annak vezetőjét, akiről kiderült, hogy ittas állapotban ült a volán mögé. A nő elmondta, hogy nála sokkal részegebb utasa – alkalmi ismerőse – nem sokkal korábban kérte meg, hogy a gépjármű tetején utazhasson és mintegy öt kilométer távolságon keresztül szállította őt ily módon.

Az igazoltatás közben a férfi hirtelen elfutott, majd egy patakmederbe esett és eszméletét veszítette. Emiatt a rendőrök mentőt hívtak, akik a váci kórházba szállították a sérültet. Iratok nem voltak nála, s a hatóság tagjainak valamint a gyógyintézmény munkatársainak is hamis személyi adatokat diktált be, utóbb pedig megszökött a kórházból, így kiléte ismeretlenül maradt.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a 31 esztendős nő ellen a Balassagyarmati Járásbíróságra. Ebben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását, valamint a felmerült közel huszonötezer forint bűnügyi költség megfizetését indítványozta – tájékoztatta lapunkat dr. Bóna Gyula megyei főügyész.