Január közepén kezdődik az új versenyszezon

Bandi Zsanett díjugratásban a felnőtt lovasoknál végzett az élen, mellette a díjátadó Kriston Péter

Bandi Zsanett díjugratásban a felnőtt lovasoknál végzett az élen, mellette a díjátadó Kriston Péter

Ludányhalásziban, a Timi-tanyán december 18-án este tartotta meg a megyei szövetség az évzáró közgyűlését. A rendezvényen a megyében nyilvántartott 13 tagegyesületből, 9 képviseltette magát. A fogat és a díjugrató szakág éves beszámolója után tájékoztató hangzott el a díjugrató versenyszabályzat tervezett módosításának a régiós és megyei bajnokságot érintő hatásáról.

Lovassport. Kriston Péter megyei elnök összefoglalta a megválasztása óta eltelt másfél éves időszak személyes tapasztalatait. Végezetül részletesen átbeszélésre kerültek a megyei szövetség bírósági bejegyeztetésének az előkészületei, a különféle alternatívák előnyei és hátrányai.

Az új szervezeti forma szerinti tényleges alakuló ülésére január közepén kerül sor, melyre a tagságnak egy öttagú elnökség és egy háromtagú felügyelő bizottság megválasztását fogják javasolni. A lovassport évzáró közgyűlése a házigazda Végh család által biztosított megvendégeléssel ért véget.

Másnap Csitáron, Gál Andor invitálására jöttek össze a megyei fogatosok képviselői, akik egy jó hangulatú találkozón egyeztették a jövő évi versenynaptárt. Ezek szerint a lovassport képviselői nem sokat pihennek, ugyanis 2016. január 16-án, Salgótarjánban a TÉBA (fedeles) lovardájában már kezdetét veszi az új versenyidény.

Az évzáró közgyűlés előtti hónapban a díjugrató szakág megyei bajnokságon elért eredményei alapján Kriston Péter a megyei lovassport szövetség képviseletében az alábbi versenyzőknek adott át díjakat.

Felnőtt lovasok: 1. Bandi Zsanett (Téba Lovarda SE), 2. Rotter Dávid (Kóvári Lovarda SE) 3. Bárcziné Végh Tímea (Kóvári Lovarda SE). Ifjúsági lányok: 1. Karl Eszter (Pusztaszántói SE). Kezdő lovasok: Szigeti Panna (Pusztaszántói SE) vitte el az elsőséget, klubtársa Debrei Hanna előtt. A kezdő lovaknál Ragazza Nera lett az első, melynek nyergében Vilimi Zsófia (Téba LSE) lovagolt.

A megyei szövetség fogatos versenyei és egyéb lovas rendezvények tervezett időpontjai következők. Február 6.: Salgótarján TÉBA fedeles. Április 23.: Varsány. Május 14-15.: Nógrádgárdony. Június 5.: Romhány. Július 16.: Salgótarján TÉBA – II. Farkas János-emlékverseny. Július 31.: Szécsény. Augusztus 28.: Pásztó. Szeptember 11.: Ludányhalászi. Október 15.: Salgótarján TÉBA.

fogat

Pásztón jövőre is lesz fogatos verseny