Újoncként a középmezőnyben

Somos

A Somos SE magabiztosan nyerte meg a megyei I. osztályú bajnokságot a 2014/2015-ös bajnoki évadban, s jogot szerzett a harmadosztályban való indulásra. Az együttes június 29-én kezdte meg a felkészülést a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban Véber György irányításával, aki öt forduló elteltével távozott. Helyét Kovács László az addigi kapusedző vette át, akivel a csapat a nyolcadik helyen zárta az őszi szezont. Vele beszélgettünk.

– A nyáron érkezett a klubhoz, miként tekint vissza az eltelt időszakra?

– Egy olyan társaságba kerültem, ahol szeretik a labdarúgást, és szeretnének is tenni azért, hogy minél jobb legyen, gondolok itt a tulajdonosra, aki futballt akar csinálni Nógrád megyében, ezért pedig tesz is. Tisztelem céljait, munkámmal pedig mindenképpen segíteni fogom, amennyire tudom.

– A hatodik fordulótól irányítja az együttest. Miként értékeli az elért nyolcadik helyet?

– Elégedett vagyok a csapat eddigi szereplésével. A hajrá ugyan nem úgy sikerült, mint ahogy szerettük volna. Jó lett volna még pontot, pontokat szerezni, de nagyon sok minden közrejátszott abban, hogy ez nem jött össze. Gondolok itt az eltiltásokra, sérülésekre. Az utolsó két mérkőzésen az alapcsapatból már hiányzott mintegy fél tucat játékos. Ebbe már sajnos beletartozott a három találkozóra szóló eltiltást kapó Horváth Gábor is, aki végig húzóember volt. Nem is tudtuk megfelelően pótolni, mert a második számú kapusunkat sem tudtam játszatni. Ha ezek a dolgok nem jöttek volna közbe, akkor újonc létünkre akár az ötödik hely környékén is lehetnénk.

– A szezon során mely játékosok emelkedtek ki, illetve kiktől várt többet?

– Kiemelném a fentebb már említett Horváth Gábort, Sulcz Máriót, az utolsó egy-két mérkőzés kivételével Albert Ádámot, Csóka Róbertet, Kerényi Gábort és Novák Norbertet. Két olyan játékos is akad, akiktől többet vártam. Számomra Fitos László játéka nagy csalódás volt, igaz a magatartásával és hozzáállásával nem volt probléma. Azonban a pályán mutatott teljesítményével nem voltam elégedett, őt erősítésként igazoltuk, ehhez képest csak egy gólt szerzett. Rajta kívül Czimmermann Patrikkal sem voltam megelégedve, ezért nem is kapott több szerepet. A többiekkel nem volt gond.

– Miként vélekedik a bajnokság mezőnyéről?

– Úgy vélem, hogy a három csoport közül a mi mezőnyünk a legerősebb. Kiemelkedik a Nyíregyháza, ahol megmaradtak az NB I-es körülmények, valamint a játékosok. Kiemelhető még a Cegléd, a Cigánd és a Kazincbarcika. Összességében ezeket a csapatot emelném ki, míg a többiek hasonló szinten vannak.

– Mely posztokra kellene a legjobban erősíteni?

– Mindenképpen kell egy vagy két gólerős támadó. A középpályára és a védelembe is kell igazolnunk, tehát gyakorlatilag minden posztra kellene erősítés.

– Mikor kezdődik a felkészülést, s mit vár a tavaszi folytatástól?

– A tervek szerint január 7-én kezdjük meg a munkát. Természetesen előrébb szeretnénk lépni, de mint már mondtam az eddigi szereplésünkkel sem voltam elégedetlen. Ha sikerülnek a szükséges erősítések, nem tartom kizártnak, hogy az első ötben végezzünk.