Tizenegy csapat lép pályára

A 23. Gabora-gálát az Újpest csapata nyert meg

A 23. Gabora-gálát az Újpest csapata nyert meg

A huszonnegyedik jótékony célú teremlabdarúgó Gabora-gálát január 9-én, szombaton rendezik meg a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban. A kedvezményezett ezúttal a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolája és Szakiskolája lesz.

Teremlabdarúgás XXIV. nemzetközi Gabora-gála, Salgótarján. A tornán bemutató mérkőzést fog játszani a szponzori válogatott a Coca-Cola válogatottal. Ezúttal is két csoportban lett besorolva a hat csapat. Az A-ban a Ferencvárosi Sasok, a Videoton és hazai Hotel Salgó, míg a B-ben az Újpest, a Debrecen és a szlovák Dunaszerdahely szerepel. Ezúttal is színesítik a programot gálamérkőzések: a magyar olimpiai csapat, a Sport TV Team és a Gabora Team méri össze erejét, körmérkőzés formájában. Az alábbiakban a csapatok edzőit és vezetőit kérdeztük a gáláról.

A-csoport: Ferencvárosi Sasok

Bacsa Mihály menedzser: – Immár huszonnegyedik alkalommal gyűlünk össze Salgótarjánban, hogy részt vehessünk a hagyományos nemzetközi Gabora-gálán. Csapatunk, mint minden évben az idén is nagy örömmel tesz eleget a felkérésnek, áll egy jótékony ügy mögé. Gabora Jánosnak köszönhetően az esemény már régóta túlnőtt a megye és a város határain, országos méretűvé, elismertségévé terebélyesedve. A sport és a jótékonyság is rávilágít arra, hogy a segítségnyújtás hívó szava erős mozgatórugó a hazai sportélet egykori és mai kiválóságai számára. A gála, Gabora János munkájának eredményeként tradíciót teremtett. Örömünkre szolgál, hogy ebben a munkában időről-időre segítséget nyújthatunk, és jelenlétünkkel hozzátehetünk az esemény színvonalas és sikeres lebonyolításához.

Hotel Salgó

Kiprich József edző: – 2010-ben, a tizennyolcadik gálán még aktív játékosként szerepeltem ezen a rendkívüli jó hangulatú, profi szervezésű eseményen a Tatabánya csapatával. Sajnos az idő felettünk is halad, már nem tudjuk azt nyújtani, amit a közönség elvárna tőlünk. János barátom felkérésére edzőként térek vissza. Óriási dolog, hogy már negyedszázada él a Gabora-gála, és ahogy Jani barátomat ismerem még sokáig fog élni! Bízom a csapat minél jobb szereplésében! Már várom, hogy az egykori játékos társakkal, barátokkal találkozhassak.

Videoton FC

Jónás Gyula csapatvezető: – Nagy örömmel fogadtuk a hírt, mely szerint szívesen fogadják az öregfiúk csapatunkat tornán, mely nagy megtiszteltetés a számunkra. Tiszteletünket és elismerésünket fejezzük ki Gabora Jánosnak, hogy ennyi éven keresztül, időt és erőt nem kímélve kiáll e nemes ügy mellett. Bízom abban, hogy ez még sokáig így lesz!

B-csoport: Debreceni VSC

Szilágyi Zoltán csapatvezető: – A DVSC-öregfiúk csapata nevében szeretnék köszönetet mondani Gabora Jánosnak, hogy ilyen gazdasági helyzetben sem sajnálja idejét, és egészségét, hogy minden évben megrendezésre kerüljön a nagyszabású esemény, melyen az ország kiváló volt játékosai vesznek részt évről-évre. Szeretnénk a tornán a tudásunkhoz mérten jól szerepelni, és egy jó közönségszórakoztató napot adni a kilátogató szurkolóknak.

Dunaszerdahely

Nagy Krisztián menedzser: – A dunaszerdahelyi labdarúgás hosszú múltra tekint vissza, a klubot 1904-ben alapították. Jelenleg a huszonegyedik idényét tölti az élvonalban, legnagyobb sikere a csehszlovák I. ligában elért bronzérem, valamint az 1987-es szlovák és csehszlovák kupagyőzelem. A DAC-ot 2014-től Világi Oszkár személyében új tulajdonos irányítja, és továbbra is a felvidéki magyarság szimbólumának számít. Örömmel fogadtuk Gabora Jánosnak az újbóli meghívását, mert tudjuk, hogy egy kiemelkedően magas színvonalú professzionális tornára érkezünk. Sok régi sportbaráttal találkozunk, örülünk egymásnak, és a már legendás harmadik félidő pedig a nosztalgiáé. Kívánjuk, hogy érje el a célját e rendezvény.

Újpest FC

Ambrus Imre menedzser: – „Ideológiák helyett konkrét tenni akarás!” – ez a jelmondata a XXIV. Gabora-gála jótékonysági teremlabdarúgó-tornának. Újfent találkozhatunk az elmúlt idők kiváló, legendás labdarúgóival, akik egy jó cél érdekében szerelést öltenek, és kiváló játékintelligenciájukkal szórakoztatják a csarnokba kilátogató, csapatuknak sportszerűen szurkoló nézőket. Az Újpest-öregfiúk csapata huszonkét éve vesz részt az évenként megrendezett színvonalas tornán. Ha nincs Gabora János, talán ez a torna nem is jött volna létre. A csapatunk köszönetét fejezi ki Gabora Jánosnak, aki sokat tesz nemcsak a gála megrendezéséért, hanem Salgótarján sportjáért is. Adjon neki a sors jó erőt, egészséget, hogy ideológiája sokáig fennmaradjon. A kiválóan megrendezett torna végén a csapatok a fehér asztalnál köszönnek el egymástól, hogy jövőre ugyanitt, jó erőben és egészségben találkozzunk, és vidáman kezdjük az új évet.

Gálamérkőzések csapatai:

Gabora Team

Ferenczi Béla csapatvezető: – Minden sportot szerető embernek példát mutat a János által életre hívott jótékonyság. Tíz éve közelebbről is betekintést nyerhetek a szervezésbe, és bátran mondhatom, hogy ha az emberek a tarjáni fociért is így fognának össze, mint a gála sikeréért, akkor sokkal könnyebben érnénk el céljainkat. Már két és fél évtizede, év elején, ha csak egy pár napig is, de Salgótarjánról beszél a labdarúgást szertők tábora. Köszönhető a gálának, ezért egy kicsit jobban meg kellene becsülni az olyan embert, aki már hetven millió forintot utalt át a gálák jóvoltából a város gyermekeinek.

Magyar olimpiai csapat

Szabó Bence csapatvezető: – Örömmel tölt el, hogy Gabora János ismét megrendezi a gyermekek javára a jótékonysági gálát. A teremlabdarúgás salgótarjáni ünnepe két és fél évtizedre tekint vissza, amely komoly hagyományt jelent a város életében. Jótékonysági gála, hiszen a 25 év alatt 70 millió forint gyűlt össze a gyermekek részére. Sokan tudják rólam, hogy mint az újpesti labdarúgók egykori elnöke közel áll hozzám a sportág. Mint a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára pedig, az olimpiai család nevében is üdvözlöm a negyed évszázados, utánpótlást támogató kezdeményezést, mely mára nemzetközi méretűvé nőtte ki magát. A MOB számára kiemelt fontosságú az utánpótlás-nevelés, a szervezet keretein belül több, fiatal sportolókat menedzselő program is működik, így minden kezdeményezést jó szívvel támogatunk. A gálán kezdettől fogva részt vesznek az olimpikonok, ötkarikás bajnokaink. Már a ’89-es, akkor még kétcsapatos tornán pályára lépett Szűcs Lajos, Novák Dezső, Básti István, majd beírta magát a Gabora-gála történetébe többek mellett Kovács Koko István, Kammerer Zoltán, Szilágyi Áron és Berki Krisztián is. A következő évekre Gabora Jánosnak nagyon jó egészséget, és töretlen lelkesedést kívánok a további tornák szervezéséhez. A játékosoknak és a nézőknek pedig azt kívánom, sportszerű, látványos mérkőzésekben legyen részük!

Sport TV Team

Máté Pál csapatvezető: – Nagy dicsőség, hogy már hatodik alkalommal kapunk meghívást Magyarország legrangosabb, és legnagyobb érdeklődéssel várt jótékonysági teremfoci-rendezvényére, amely lassan negyedszázados múltra tekint vissza. Salgótarjánban valóban a Coubertin báró eszméje uralkodik, itt igazán a részvétel a legfontosabb. Aki eljön, segít a nehéz sorsú gyerekeknek és persze láthatja, amint évről-évre megtelik a városi sportcsarnok, és a fociimádók egy gyönyörű napon újra élik a fiatal korukat. Köszönjük János!

Bemutató mérkőzés csapatai:

Coca-Cola

Deli Gábor csapatvezető: – A világon semmi sem léphet a kitartás helyébe. A kitartás és az elszántság korlátlan hatalommal bír. A „folytasd eltökéltséggel” szlogen mindig is megoldotta, és a jövőben is meg fogja oldani az emberiség problémáit. János ezt jól megjegyezhette évekkel ezelőtt, a mai napig az idézet szerint él, és cselekszik. Mi sem bizonyítja jobban annál, hogy huszonnegyedik alkalommal szervezi meg Gabora-gálát. Nógrád megye és Salgótarján sportszerető lakosai megérdemlik. Láttak már szebb napokat, éltek át nehezebb időszakot, de a sportba vetett hitük megmaradt. Jó egészséget és jó szurkolást kívánok.

Szponzori válogatott

Tóth Imre edző: – Nagyon sok embernek mutat utat ez a páratlan jótékonyság. Negyed százada rendületlenül. Minden évben csak ámulunk-bámulunk, hogy mennyi világhíresség jön el évről évre, és csodálhatjuk őket, beszélgethetünk velük, közös fotózások készülhetnek. Ezek mind óriási élményeket adnak nekünk, mert nem sok rendezvényen jelennek meg ilyen létszámban bajnokaink egyszerre városunkban. Nem kell mennünk, csak a sportcsarnokba, mert Jani barátom garantálja most is, hogy testközelbe kerüljünk kedvenceinkhez. Óriási dolognak tartom, hogy a nehézségek ellenére ebben az évben is megrendezésre kerül a gála. Mint mindig, most is a gyermekekért, a városért csinálja. Kezdetektől segítem, támogatom. Bízom benne, hogy fáradozását egyszer majd méltóképpen köszöni meg a város vezetése neki és családjának. Jó szórakozást kívánok!