A gyerekek segítése a legfontosabb üzenet

Szombaton parázs összecsapásokat rendeznek majd

Szombaton parázs összecsapásokat rendeznek majd

Mint arról korábban beszámoltunk, február 6-án, azaz most szombaton másodízben rendeznek amerikai foci tornát a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban. A rendhagyó esemény legfontosabb célja ezúttal is a jótékonyság lesz, a gála bevételét a Szent Lázár Megyei Kórház gyermek-, valamint szülészeti osztálya kapja majd.

AMERIKAI FOCI II. CIB jótékonysági aréna torna, Salgótarján. A tavalyi, első gálán igazán magasra tették a mércét a szervezők, ezt bizonyítja a több mint egymillió forintos adomány, illetve a látványos mérkőzéseknek köszönhetően megtelt sportcsarnok. Az idei gálát már pár hónapja elkezdték megszervezni, és mint elmesélték, példaértékű összefogással, és támogatottsággal találkoztak. Ennek köszönhetően – a jubileumi, 50. Super Bowl ráhangolódásaképpen – újra egész nap a sportág körül forog majd a nógrádi megyeszékhelyen.

A 9 órás kapunyitást, és megnyitót követően veszi majd kezdetét a játék, a meccsek sorát a csoportkörök kezdik meg. A rájátszás 14 óra magasságában rajtol, míg a döntőt késő délután kezdik majd. Az A-csoportban, a házigazda „gazemberek” mellett kaptak helyet a – tavalyi győztes, valamint Divízió I-es magyar bajnok – egri „hősök”, illetve a jászberényi „rozsomákok”. A B-csoportba négy alakulat került, Miskolci Egyetem „oroszlánjai” mellett itt szerepelnek majd a „feláldozható” fővárosiak, a szegedi „denevérek”, illetve a hajdúszoboszlói „orrszarvúak” is.

Számtalan egyéb lehetőséggel, sportbemutatókkal, rendőrségi szimulátorokkal, játékokkal és tájékoztató pontokkal várják a vendégeket. Az érdeklődők 400 forintért (14 év alatt ingyenesen) tekinthetik meg az összecsapásokat, de a rendezvény legfontosabb üzenete a gyermekek segítése. Idén is játék-, és mesekönyv gyűjtést tartanak a helyszínen, illetve lehetőség lesz a véradásra is.

A csoportbeosztás. A-csoport: Eger Heroes, Salgótarján Rascals, Jászberény Wolverines. B-csoport: Miskolci EAFC Lions, Budapest Expendables, Szeged Bats, Hajdúszoboszló Rhinos.

A Salgótarján Rascals kerete. Támadó egység: Németh Ádám (irányító), Ispán Márk (irányító), Bakos Richárd (támadó fal), Kovalcsik Péter (támadó fal), Katona Tibor (támadó fal), Kerekes Sándor (támadó fal), Szántó Tamás (támadó fal), Dániel Attila (futó), Jakub Ferenc (futó), Baksa Ferenc (elkapó), Verebélyi Dávid (elkapó), Magyar Bence (elkapó). Védekező egység. Védő fal: Polyák Richárd, Bódi Roland, Lakatos Balázs, Nagy Tamás, Honfi Péter. Secondery: Makó Péter, Molnár Tamás, Fuferenda László, Tóth András, Tamási Róbert, Márton Máté, Bodor Ádám, Dóra Attila.